Over Robin Leysen

Robin is een Vlaming en komt uit Brugge. Hij heeft een achtergrond als beroepsmilitair in een periode waar hij een breed scala aan activiteiten heeft uitgevoerd, gaande van logistieke ondersteuning en een opdracht als VN Blauwhelm tot IT project en product management in Brussel. Recenter heeft Robin resoluut gekozen voor omgevingen waar hij zijn projectmanagement expertise ten volle kan inzetten, eerst nog voor stad Antwerpen, en uiteindelijk voor de overheden, organisaties en bedrijven in Nederland en België die stevig project management zoeken om geweldige resultaten neer te zetten.

Robin is een pragmatische, no nonsense, resultaatgerichte aanpakker. Met een goeie opstart wordt de kans op een succesvol eindresultaat verdubbeld! Verandering is voor Robin geen probleem, hij gebruikt dat om het project voort te stuwen en de resultaten te optimaliseren.

Hij is ook analytisch, heeft inzicht, kan een helicopterview behouden maar kan zich evengoed inwerken in details. Hij is diplomatisch en sensitief voor context, omgeving en geledingen. Besluitvaardig is hij ook, want je moet tenslotte vooruitgeraken in het project.

Werkt graag met een multidisciplinair team van projectmedewerkers waar elk teamlid naar waarde geschat wordt. Robin zal zijn ervaring inzetten als hefboom om het team optimaal te laten creëren en faciliteert daar graag bij (maar stuurt krachtig waar nodig).

Robin voelt zich opperbest in drie soorten projecten, nl.

  • integratie projecten: projecten waar nieuwe met bestaande oplossingen geïntegreerd worden. Bvb pakket implementeren, geïntegreerd in legacy omgeving.
  • pakket implementaties: implementatie van een nieuw pakket (CRM, HRM, ERP, ...) in uw omgeving of in de cloud
  • software ontwikkeling / maatwerk: ontwikkeling van volledig nieuwe systemen, kwalitatief hoogstaand, user/customer centric, agile

Robin Leysen PM - Smart Project Management Services

Visie

Projecten zijn niet de facto voorbehouden voor grote bedrijven of organisaties. Telkens er sprake is van een verandering, is er potentieel nood aan een project. En project management moet afgestemd zijn op het project in kwestie, groot of klein, eenvoudig of complex. Heel af en toe moet je zelfs kunnen toegeven dat er geen nood is aan project management.

De organisaties, ondernemingen, bedrijven van de toekomst zullen er anders uitzien. Er zal meer sprake zijn van losse samenwerkingsverbanden tussen professionals dan van grote, hiërarchische, georganiseerde structuren. In dergelijke omgeving moet een project manager optimaal kunnen functioneren, adaptief en flexibel.

De project manager zal, gesterkt door meerdere methodologieën maar vooral door best practices, de beste keuzes kunnen maken voor de projectinrichting en omkadering en zal zich laten leiden door de collega professionals die in een tijdelijk (zelfstandig) verband deel uitmaken van het team, dat op dat moment als beste, multi-disciplinaire team het project waar zal maken.

Alles is een project, van zodra er verandering aan te pas komt. Ondernemen is een project, innoveren ook.

Robin doet deze projecten, samen met ad hoc, op projectbasis bijeengeroepen professionals die als beste team de beoogde veranderingen teweeg brengen in kleine of grote ondernemingen, overheden en NGO’s.

 

Missie

Meerwaarde van een verandering binnen een organisatie of overheid of smart society, succesvol realiseren door een passend project op een slimme manier op te starten, uit te voeren en af te ronden. Dit doen met bijzondere aandacht voor een overweldigend succes en een tevreden opdrachtgever en stakeholders.

 

Waarden

  • professionalisme – project management is geen beroep voor beunhazen. Professionele onderbouw, kennis en kunde, ervaring, leren.
  • actie ondernemen, dingen doen en resultaten boeken i.p.v. klagen of de schuld geven aan omstandigheden of setting – de wereld is niet perfect, de omstandigheden ook niet, zelfs de medewerkers niet, noch het timeframe of het budget. Maar alleen maar klagen helpt niet. Deal with it.
  • leren en innoveren – leren uit voorgaande projecten is cruciaal voor een iteratief verbeterde aanpak van projecten. En wie weet, door blijvend te leren en open minded te zijn, worden de omstandigheden gunstiger om te innoveren.